maanantai 10. lokakuuta 2011

Liivari ja tunika aamutakista

Minusta on mukavaa ommella vanhasta uutta. Ensinnäkin vanhat kankaat ovat laadukkaita ja kauniita, toiseksi saa varmasti sellaista vaatetta, ettei samanlaista tule joka päivä vastaan ja kolmanneksi oman haasteensa tuo käytettävissä olevan kankaan määrä.

Retroliivari
Kaava: oma
Puuvillavelour: vanha aamutakki
Resorit: Myllymuksut

Tällä kertaa materiaalina toimi kirpparilta löytynyt Finnwearin retroaamutakki. Kangas on 100% puuvillavelouria. Siitä syntyi Fannille liivari. Olisin halunnut siitä hiukan pidemmän, mutta kangasta ei ollut riittävästi. Napit otin talteen omasta nukkaantuneesta neuletakista. Ne ovat vaan koristeena. Kangasta ei nimittäin myöskään ollut niin paljoa, että olisin saanut olkapäille nappikiinnityksen.

Koska kangasta jäi vielä yli, ompelin siitä pienen tunikan koossa 92+. Meillä ei tuon ikäisiä tyttösiä ole, joten se on ILONKAn puolella myynnissä. Nappasin pari sovituskuvaa tunikasta Mitjan päällä.

Mekkoonko se äiti minut puki..?

Mutta täähän on mukava päällä!

Ja arvatkaapa tuliko huuto, kun riisuttiin...

Ai niin, ja tästä siis lähdettiin:

Olen saanut tunnustuksia Unikuulta, TanttaRallalta ja Katjalta, suuret kiitokset niistä. Minun piti liittää ne tähän loppuun. Tallensin kuvat koneelle ja nyt ne hävisivät jonnekin tämän rakkineen tiedostoihin... Palaan niihin sitten toisella kertaa:)

Ilona

11 kommenttia:

 1. Ihanat liivari ja tunika! Itse tykkään myös juuri vanhojen kankaiden kuoseista - mukava tehdä jotain erikoista, jota ei joka kaupasta saa.

  VastaaPoista
 2. Ihana tunika, kaamea aamutakki! =)
  Just sellaista kangasta, jonka kaunis kuosi ei ole ollenkaan edukseen kylpytakin kokoisessa vaatteessa.

  VastaaPoista
 3. Wau!!! Sulla on kyllä silmää.....
  Niin ihana pikkuinen :)

  VastaaPoista
 4. Yhdyn Koo:n kommenttiin että aika hirveä aamutakki! :D Mut liivimekkona ja tunikana kaunis (vähän jo toivoin että se eka olis ollut myynissä kun kuvan näin...) Ja hyvään paikkaan pääsi ne napit!

  VastaaPoista
 5. Siis uskomatonta! Mä en osais nähdä tuolle aamutakille mitään tulevaisuutta. Mun makuun kaamea. ;) anteeksi. Mutta siis nuo mekothan on superhauskoja! Ja Mitja on kyllä suloinen mekossa. :)

  VastaaPoista
 6. joo, en minäkään tuohon aamutakkiin pukeutuisi:) Mutta materiaali oli ihanan laadukasta ja hyvin säilynyttä. Värit eivät vaan tule oikein oikeuksiinsa näissä sadepäivänä otetuissa kuvissa.. :(

  VastaaPoista
 7. Ihana kangas! Ja suloinen malli:)
  Jotkut ne näkee kaameudessakin kauneutta: noista lastenvaatteista tuli todella kauniit ja persoonalliset!

  VastaaPoista
 8. Mulla olis kyllä myöskin jäänyt ostamatta tuo takki :-). Tosi kivat mekot siitä kuitenkin tuli.. oikeastaan ihan huiput kun ottaa huomioon mistä niitä lähdit tekemään.
  Haastetta noissa vanhoista tekemisissä tosiaan on ja mäkin haluisin niitä tehdä enemmänkin, mutta mun rajoittuneen silmän takia niitä ei kovin usein tule tehtyä.

  VastaaPoista
 9. Tykkään myös kierrätysompelusta! Ihanat mekot! Ja tunnustus sinulle blogissani!

  VastaaPoista
 10. Sulle olisi tunnustus mun blogissa. :)

  VastaaPoista