lauantai 25. huhtikuuta 2009

Taikurit saivat viitat

Meillä leikitään päivittäin taikuria. Tai prinsessaa tai linnanneitoa... Leikkejä, joissa tarvitaan viittaa. Viittana on käytetty päiväpeittoja, minun huivejani, kankaita, keittiöesiliinaa... Tänään sitten kysyin meidän 3-vuotiaalta pikkumieheltä, joskos hän haluaisi, että ompelisin hänelle viitan. Mio sai itse valita kankaat ja hän halusi myös ehdottomasti kuun ja tähden viittaansa, tai itseasiassa hän halusi montamontamonta tähteä ja kuuta. Sain hänet kuitenkin vakuuttuneeksi, että viittaan mahtuu vain yksi kumpaakin;) Kun viitta oli valmis ei mennyt kuin minuutti, kun pikkusisko kiljui jalassani roikkuen haluavansa myös oman viitan. Ja niinpä hänkin sai omansa. Nyt kaikki ovat tyytyväisiä, ainakin vähän aikaa...

Olen ommellut eilen ja tänään ahkerasti. Eilen kokeilin ommella tällaisen pyöreän tyynyn wanhasta tyynyliinasta ja lakanasta. Se onnistui oikein hyvin. Tämä kappale meni huuto.nettiin, mutta tarkoituksena on tehdä vastaavia meille tänne kotiin.

Ompelin myös valmiiksi Cath Kidstonin Cowboy-kankaasta tyynynpäälliset, joista puuttuivat enää vetskarit. Nekin menivät huudettavaksi.

Kevätsiivous, jonka loppua ei ainakaan toistaiseksi vielä ole näköpiirissä, jatkuu... Päätin tehdä huuto.netiin myyntiin torkkupeiton, jotta saan taustatikkikankaan valtaaman kaappitilan käyttöön kankailleni. Peitosta tuli kyllä tosi ihana, eikä haittaa yhtään, vaikkei se kenellekään kelpaisi:) Lisukkeeksi ompelin pyöreän tyynyn. Sininen pallokangas ja kukkakangas (chintz) ovat Cath Kidstonin.

Loppupäivän aion käyttää olohuoneen raivaamiseen, nyt se on nimittäin jotakuinkin kokonaan kankaiden peittämä....

Aurinkoista viikonloppua kaikille lukijoille ja kurkkijoille:)
Ilona

13 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia ja kankaita! Voi kun minäkin ehtisin jossain välissä ompelemaan...

    VastaaPoista
  2. Heippali taas!
    Ihanuuksia olet saanut aikaiseksi!!Minä taas olen viettänyt päivän pihalla lasten kanssa maalaillen vessan paneeleita.Kalpea naamakin on saanut vähän väriä tässä upeassa säässä:)
    Aurinkoista viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  3. Kivoja juttuja olet saanut aikaiseksi =)

    Oikein aurinkoista ja lämmintä viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  4. Olet sinä vaan tavattoman taitava! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  5. PrinsessaTrio, arvaa, miksei blogissani ole juurikaan vilahdellut kuvia aunnostamme...? Kaikki ompeluksiin vierähtävä aika on pois siivouksesta, pyykinpesusta jne... :) Yöt on myös käytetty tehokkaasti. Välillä ihmettelen itsekin, onko tässä mitään järkeä, mutta toisaalta nautin hurjasti käsillä tekemisestä!

    Nyt olen tosin luvannut itselleni siivota tämän sekasotkun ja nyt kun se tuli näin kirjallisestikin laitettua tänne, niin saatan pitääkin tuon lupauksen;)

    Toivottelen teille kaikille myöskin oikein ihanaa, rentouttavaa ja ennenkaikkea AURINKOISTA sunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. Asuntokommenttisi kuulostaa omaltani: Oma työ ja ompelukset ovat levittäytyneet koko taloon. Nyt otin aikaa ja käytän työaikaa talon siivoamiseen...

    Mutta: Aina tositositosi ihania juttuja olet tehnyt. Ahkeraa ja kaunista! :))
    Näistä tulee niin hyvälle tuulelle! :))

    VastaaPoista
  7. Kysyit niistä verhoista:
    Tein ne pienten huoneeseen itse, paksusta puuvillasta 3,90 metri. Alhaalla ja ylhäällä leveät kujat, reunoissa päärmeet. Alhaalla pahviputki, yläreunassa nauhalenkki, takaa tule naru. aikaa noin puolituntia, kangasta metri.
    Tein ne vain edelliseen huoneeseen, joten tähän vähän kapeat. Pitänee laittaa kangaskaitaleet reunoihin.
    Siivous jatkuu... Ensimmäinen huone puolessa... :)

    VastaaPoista
  8. Kiva blogi täynnä kaikkea kivaa inspiroivaa.
    Tulen toistekin:)

    VastaaPoista
  9. Voi miten ihania kuvia sinulla on =) Ihana koti täynnä kaikkea ihanaa <3

    VastaaPoista
  10. mielettömän kauniita kuvia ja ihania askarteluja olet tehnyt :) niin ja muksuu vappuu :)

    VastaaPoista
  11. Kiva kun kävitte Niinu ja Paula ja pistäytykäähän uudestaankin:) Ja hyvää vappua sinullekin Maano, joskin vähän myöhässä...

    VastaaPoista
  12. Hei,

    Saisinko kysyä että miten tuommoinen pyöreä tyyny valmistetaan?

    Terkuin, Susanna

    VastaaPoista
  13. Yhtyisin tuohon edellisen kysymykseen että olisiko sulla ohjetta tyynyn ompeluun?

    *Mari*

    VastaaPoista