perjantai 12. elokuuta 2011

Verskoja, yäk!Verskat, verkkarit, verrarit, verryttelyhousut.... Inhokkivaatelistallani top10 -listalla. Ne eivät mielestäni koskaan ole kauniita. MUTTA, verskat ovat tällaisina syyskesän kosteina aamuina ihan huippuhyvät pihahousut. Hylkivät juuri sopivasti vettä eivätkä hiosta. Lasten vanhat verskat olivat jääneet pieneksi ja kaivoin rahin sisältä (kangasholistilla on kätkönsä..) verskakankaat esiin. Lapset saivat itse päättää millaiset housut haluaisivat ja tällaisia syntyi:

Mio valitsi vihreän kankaan ja vaatimuksena olivat taskut.

Tuollaiset niistä tuli ja lisäsin vielä toiselle puolelle taskun kohdalle sivusaumaan pienen lenkin, johon Mio saa avaimensa kiinni.

Mitjalle samasta kankaasta ihan perusmalli ilman mitään herkkuja. Näyttävät kuvassa ihan muotopuolelta, mutta ovat kyllä symmetriset... Nämä olivat samalla kaavakokeilua syksyn sisähousuja ajatellen.

Fanni valitsi vaaleanpunaisen ja pinkin kankaan ja halusi Hello Kittyjä (äidin unelma... not..). No, pääasia, että tyttö oli tyytyväinen.

Kaikkien verskahousujen kangas: Jätti-Rätti 5€/m

Ikuisuuden roikkuneet tilaustyötkin tuli tehtyä viikonloppuna valmiiksi. Kolme tyynynpäällistä naapuriin ja sydän pienelle pojalle vähän kauemmas.


Huutikseen laitoin tuollaisen ostetun tilkkupeiton, joka oli meille väärän kokoinen. Linkki löytyy sivupalkista.

Mukavaa viikonloppua!
Ilona:)

9 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköisiä pöksyjä - varsinkin noi vihreet! Ei meinaa enää verkkareiksi tunnistaa ;-D

  VastaaPoista
 2. Tosi ihania nuo Kitty-housut :) Ei kyllä yhtään näytä verkkareilta!

  VastaaPoista
 3. Näiden pöksyjen ompelu oli kyllä ihan pakkopullaa, enkä jaksanut niille juurikaan ajatusta uhrata. Sormet syhyäisivät tekemään kivoja juttuja, mutta nyt on näiden aika ja tarpeeseen tulivat:)

  VastaaPoista
 4. No mut hienoja verskoiksi! Ei oo mulla tullut mieleen että verskakangas olis kosteisiin aamuihin hyvät, täytyykin kokeilla. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Inkeliina: märällä numikolla ainakin toimii. Myös hiekka on helppo vaan pyyhkäistä pinnalta, kun ei imeydy samalla tavalla kuin puuvillahousuihin.

  VastaaPoista
 6. Hienoja housuja ja aikas edullisia ollut nuo kankaat! Meilläkään ei verkkarit ulkonäöllisesti äidin suosikkeja, mutta tosi hyvät ulkoiluhousut näin syksyn vasta alkaessa.

  VastaaPoista
 7. Kyllä olet sieviä ja käytännöllisiä housuja tehnyt! Kyllä minä verkkahousuja tänä vuodenaikana ylistän vaikken yhtiäkään omista:). Lasten menossa näin syksyllä ne mielestäni ovat parhaat housut, koulun alkuun jne. Toinen materiaali jota meillä näihin aikaan pidettiin oli lotta ja lassi -tyylisiä ulkoilupukuja. Meillä oli niitä punaisia ulkoilupukuja muutamakin. Vuosia niitä pidettiin ja ne olivat erinomaisessa kunnossa vielä kirpparille vietyänikin. Joku toinenkin sai siis nauttia - mutta vähin kustannuksin. Voi niitä aikoja!!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentistasi,pidä vaan mekot myynnissä,kyselen uudelleen toisella kertaa.

  VastaaPoista