maanantai 15. elokuuta 2011

Voiko kankaisiin tulla ähky? Kohtalotovereita..? Parannuskeinoa..?

Olen viime aikoina keskittynyt ompelemaan jälkikasvulle käyttövaatetta syksyksi. Iso pino paitoja onkin nyt valmiina ja seuraavaksi alkaa housujen ompelu. Puseroita tuli ommeltua kaikille tutuista printtitrikoista ja jossain vaiheessa ompelua, mua alkoi yksinkertaisesti tökkimään. Tuntuu, että kankaat ovat niin "kuluneita", kun niitä täällä netissä näkyy joka käänteessä. Onko muilla vastaavia kokemuksia, vai pitääkö tämän kangashamsterin huolestua mielenterveydestään...?  Toisaalta, tilannetta tasaa hiukan se, että tosielämässä noita kankaita ei juurikaan tule vastaan, esim. lasten päiväkodissa jne...

Tässä postauksessa jotain Mitjalle valmistuneita:

Pusero:
Kaava: Ottobre 4/2010 Papana
Hilcon autotrikoo: huuto.net (uutena)
Resori: Myllymuksut
Housut:
Kaava: oma
Punainen velour: Eurokangas
Resori: Eurokangas

                                                                                                      Pusero:
Kaava: Ottobre 4/2010 Papana
Maisematrikoo: Jofotex
Resori: Myllymuksut
Housut: ks.yllä

Pusero:
Kaava: Ottobre 4/2010 Papana
Pingviinitrikoo: Stoff og Stil (Norja)
Raitatrikoo: Jätti-Rätti
Resori: Myllymuksut
Housut:
Kaava: oma
Vihreä velour: Eurokangas
Resori: Myllymuksut

Tuo Papana-kaava oli muuten hyvä, jos joku ei vielä ole kokeillut. Osaan hihoista laitoin pitkän resorin, osaan resorikanttauksen. Pingviinipaitaan laitoin raidalliset hihat, kun halusin samasta kankaasta saada molemmille pojille puserot. Tuolla tavalla saa printtikankaan näppärästi riittämään kahteen paitaan.

Ilona

15 kommenttia:

 1. Kivoja settejä!

  Mulle ei ole vielä ähkyä tullut, päin vastoin. Monesti ei tykkää alunperin jostain kankaasta juuri lainkaan, mutta sitten kun näkee muiden tekemiä vaatteita niin se alkaakin näyttää niin super-ihanalta ja sitä on ihan pakko saada itsellekin ;) Ja sitten vielä kankaat näyttää niin erilaisen kivoilta eri värisillä kanttauksilla ym., musta tuntuu että itelle vaan pitäisi saada kaikkee mahdollista... Eikä meillä kyllä pulaa vaatteista olekaan ;D

  VastaaPoista
 2. Joo, tuokin on totta, että vasta valmiina vaatteena nähtynä, rupeaa jokin kangas itseäkin innostamaan. Ehä mun ähky tuli siitä, kun tein niin monta paitaa putkeen ja kaikki noista printtitrikoista.. Ja sitten tuntuu vielä tylsältä postata, kun näitä on jo nähty niin moneen otteeseen.

  Uutuuksia odotellessa;)

  VastaaPoista
 3. Musta on kiva nähdä ihan näitä perussettejä. Innostaa itseäkin tekemään. Kyllä mullakin joskus ähky noihin printteihin tulee, mutta toi olikin kiva idea taas kun laittaa hihat vähän rauhallisempaa kuviota niin tulee tosi kiva!

  Ja se on totta, ettei juuri muilla vastaan näitä kuvioita tule :) Ja ainakin äiti tykkää kun lapsella on omatekoista päällä!

  VastaaPoista
 4. Mulla on ihan sama ongelma, ähky tulee. Ja ähky tulee jo välillä siitäkin että se kangas on lojunut kaapissa liian kauan :-).

  VastaaPoista
 5. Samaa ongelmaa, siksi yritän etsiä "löytöjä" huutiksesta, kirpparilta ja vaikka Triteksiltä. Toisaalta taas kommenttien määrässä huomaa, että suurin osa lukijoista taitaa kuitenkin tykätä niistä trikoista, mitä on myynnissäkin jokapaikassa...eli siinä tarjonta vastaa kysyntään =).

  VastaaPoista
 6. Minulla on tullut ähky, mutta toisten ompelemat ovat aina niin kivat. Kirppareilta etsin minäkin erikoisimpia ja yksinvärisiä kankaita (ei olis ikinä uskonut!!!). Maatilakankaasta taidan tykätä aina;)

  VastaaPoista
 7. Ähkypä hyvinkin. Livemaailmassa ei noita printtejä näy, mutta ei ole tullut ostettua sitten itselle, kun joka blogissa on kuitenkin samasta ommeltu jotain. Olen palannut Eurokankaaseen, ja kuten Riikkakin, Triteksille.

  VastaaPoista
 8. Kivoja settejä, kyllä ainakin minä jaksan katsella!

  Mulle tulee välille itselle ähky, mutta kummalista kyllä samoja kuoseja toisten ompelemana jaksaa katsella vaikka miten paljon. Ja kuten tanttaralla mainitsi, monista kuoseista tulee niin eri näköisiä resoreilla, kanttauksilla eri värisillä hihoilla, applikaatioilla... Onneksi oma ähky aina helpottaa, kun ompelee välillä jotain muuta kuin niitä trikoita :-)

  VastaaPoista
 9. Ai jestas! Miten taitava olet, ihan huokailen täällä :) Ähkyä tai ei, jälki on hyvää :D

  VastaaPoista
 10. Kivat setit! =)
  Mulla tulee myös jonkinlainen ähky, kun samaa kuosia näkyy joka toisessa blogissa, joku kivakin kangas saattaa menettää hohtonsa, kun on jo nähnyt sen muiden tekeminä housuina, paitoina, hameina tai hattuina, tuntuu ettei itse pysty tekemään siitä enään mitään mitä ei olisi jo nähty.
  Mä tykkään myös tehdä löytöni mm. Huuto.netin kautta.

  VastaaPoista
 11. Kivoja vaatteita taas olet urakoinut! Mulla tahtoo käydä niin että kivat kankaat kulahtaa omissa silmissä jo ennen kuin ehdin itselle hankkia. Toisaalta se säästää rutkasti rahaa :) ostan sitten vain niitä jotka kymmenienkin katselukertojen jälkeen jäävät mieltä liikauttelemaan. On siis olemassa joitain joihin ei kyllästy?

  VastaaPoista
 12. Nättejä :)
  Tääl käy kans kahdella lailla, välil ihastuu jonkun tekemän valmiin työn kautta kankaaseen, josta aiemmin ei niin välittänyt.
  Ja sit jotkut kankaat on niitä joihin tulee ähky kun jokapaikas vilahtelee, mut yleensä se ei kestä kauaa. Esim. pilvi kangas ku ilmesty, musta tuntu että kaikki tekee vain pilvikankaasta, ajattelin ei minulle kiitos. nyt kun pahin villitys on mennyt ohi, suunnittelen jo hankkivani sitä itselleni :D

  VastaaPoista
 13. Tosi kivoja vatteita. :) Olet ollut reipas tyttö! ;)
  Osittain tulee ähky. Mutta toisaalta joskus/usein ihastuu itselle uusiin kankaisiin ja niitä on pakko saada. Tosin kuten Minnallakin noihin kaapissa pyöriviin kankaisiin tulee ähky, eikä niistä tee mieli edes ommella mitään - ja niitä on paljon! O-ou!

  VastaaPoista
 14. Kivoja,enkä ainakaan mä ole kyllästynyt!hyvännäkösiä perusvaatteita,varmaan mukavia päällä!

  VastaaPoista
 15. Kyllähän se ähky aina välillä tulee. Veikkaan että seuraavan kerran kun ihmiset saavat nuo Liandlon uutuudet käsiinsä :D
  Voi olla, että vaikka niitä minullekin on tulossa, ei niitä blogiin eksy... Tai sitten eksyy, kun innostun niin valtavasti, että ompelen ne kaikki pois samalta istumalta ;)

  VastaaPoista