sunnuntai 7. elokuuta 2011

Voihan housu - epäonnistumisista voittoon -

Mio tarvitsee housuja syksyksi päiväkotiin. Vanhat ovat kaikki capri-mittaisia. Hänelle tärkeintä on, että housuissa on taskut. Siispä miettimään sopivaa taskumallia sivusaumattoman housun kaavaan...

Ensimmäisenä törmäsin uusimman Ottobren vyötäröön kiinnittyvään taskumalliin. Vau! Pääsinpäs helpolla, kunnes ties kuinka monennen yrityksen ja ompelukonehuoltoon soittamisen jälkeen piti vaan tyytyä siihen, että minun saumurini ei ompele noita paksumpia kohtia ilman hyppytikkiä... Saumuri siis ompelee mukisematta paksuja kangaskerroksia, mutta kun kesken sauman tulee yhtäkkiä paksumpi kohta, niin ei pelitä. Huoltoliikkeen mieskin sanoi, että tuo on ongelmana suuressa osassa saumureita, eikä minun Elnani ole edes suinkaan sieltä herkimmästä päästä.

No, nuo yhdet housut sain jotenkin väkisin väännettyä, mutta sisäpuoli ei kyllä kestä minkään valtakunnan tarkastelua. Housut tulivat tuon viidakkopaidan kaveriksi.
Housujen kaava: oma
Joustofrotee: Eurokangas kilokankaat
Puseron kaava: Ottobre 4/2011 More Gray
Viidakko-interlock: Ikasyr


Puserossa käytin uusimman Ottobren More Gray -puseron kaavaa. Oikein hyvä kaava kerrankin. Malli on vähän kapeampi ja sopii kivasti Miolle. Hyvä, ettei tarvinnut alkaa kaavoittelemaan itse. Viidakkokangas onkin sitten maannut kaapissa jo lähes kaksi vuotta...

Koska tuon taskumallin toteutus ei onnistunut, piti keksi toinen vaihtoehto. Ajattelin tehdä pyöreän päälleommeltavan taskun resorikanttauksilla. Itse taskun ompelu onnistui hyvin, mutta housuun kiinnittäminen olikin sitten toinen juttu. Tällä kertaa peitetikkikone ei suostunut ompelemaan resorikanttauksen saumakohdan yli, vaan teki oikein kunnolla hyppytikkiä. Valitettavasti tästä taskusta ei ole kuvaa, olisi onnistuessaan ollut ihan hauska.

Pyöreä muoto taskussa kuitenki miellytti, joten sitä lähdin sitten vielä kehittelemään ja syntyi tämä:

Kyseessä ei siis ole sivusaumaan ommeltu tasku. Tein housuun reiän, kanttasin sen ja sitten ompelin peitetikkikoneella sisäpuolelle pyöreän kappaleen. Helppoa ja ihan kivan näköinenkin. Näitä tulee todennäköisesti lisää.
Housujen kaava: oma
Joustofrotee: Pikku-Aurinko
Resori: Myllymuksut
Puseron kaava: Ottobre 4/2011 More Gray
Pingviinitrikoo: Stoff og Stil (Norja)
Resori: Myllymuksut

Poika on tyytyväinen taskuihin...
ja asukokonaisuuteen.

Meillä valmistaudutaan miehen viimeiseen lomaviikkoon. Kuinka se voi mennäkin niin nopsaan tuo loma...
Ilona

17 kommenttia:

 1. Tosi kivat setit oot tehnyt. Noi pyöreät taskut on hirmu kivat.

  VastaaPoista
 2. Minä oon pähkäillyt juurikin nuita taskuja sivusaumattomiin housuihin ja vähän samantyyppiset kuin nuo sinun alimmaiset valmistuivat viime viikolla, tosin reikä on vähän eri kohdassa ja taskun muoto eri :)Kivat housut oot tehnyt paitoineen :)

  VastaaPoista
 3. hienojahan nämä ovat, todella hienoja!

  VastaaPoista
 4. Vau, tuo pyöreä tasku on hieno!

  VastaaPoista
 5. Hirveän hauskat taskut ja hienosti toteutettu :)

  VastaaPoista
 6. Nättejä vermeitä! Tahtoo olla teollisuussaumuri ainoa, joka mukisematta menee paksujen kohtien yli...

  VastaaPoista
 7. Oi ne siniset taskuineen ovat ihan huippu!!!

  VastaaPoista
 8. Hienoja housuja ja paitoja! Tuo ympyrä tasku tosiaan on hauska kun ei sivusaumaan tulekaan.

  VastaaPoista
 9. Mun on kanssa juuri noita Ottobren housja tehnyt mieli ommella, saa nähdä kuinka oma saumurini ompelee paksun kohdan... Yrittää pitää kuitenkin. Ja tuo pyöreä tasku on hauskan näköinen!

  VastaaPoista
 10. hienoja!! ja hyvä kuulla että toi ottobreen paitakaava on sopiva.. uskon että saan siitä kaavan meidän lasten paitoihin täksi syksyksi.

  VastaaPoista
 11. Tuo viimoinen pyöreä tasku on huippu!

  VastaaPoista
 12. Noi pyöreät taskut ovat kyllä tosi ihanat!

  VastaaPoista
 13. Tuo sininen setti on ihana! Hauskoja taskuja!

  VastaaPoista
 14. Hienosti toteutettu nuo siniset pökät, vau!!

  VastaaPoista
 15. Mä tein kanssa housuja, joissa käytin pohjana tuota Ottobren kaavaa. Tosin muokkasin sitä aika paljon, varsinkin taskut on ihan erilaiset.

  VastaaPoista
 16. Ympyrätaskut ovat hauskat ja erilaiset. Minä rupesin kans miettimään taskumallia sivusaumattomiin housuihin, niin löysin googlen avulla tänne. Itse ratakasin asian näin http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2015/02/taskut-sivusaumattomiin-housuihin.html

  VastaaPoista