lauantai 28. maaliskuuta 2009

Ihanat wanhat pitsit

Taas on viikko hurahtanut vauhdilla. Huomaan sen aina näin viikonloppuna kun istahdan kirjoittelemaan tänne blogiin. Tarkoituksena on myös viikolla kirjoitella, mutta sitten se vaan aina lykkääntyy ja lykkääntyy ja sitten onkin viikonloppu... No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan:) Kuvissa näkyy muutamia juttuja, jotka on tarkoitus laittaa huutikseen, heti kun vaan saan otettua niistä parempia kuvia. Ilma kun on mikä on, pilvinen ja harmaa. Ei siis mikään varsinainen kuvausilma. Eivätkä siinä paljon Picasat ja Photoshopit auta...

Rakastan noita wanhoja pitsilakanoita ja tyynyliinoja, niistä voi keksiä mitä vaan! Varsinkin silloin, jos ovat tahraisia tai rikkinäisiä, niiden pitsiosia voi kivasti käyttää tuunaukseen. Tuossa yllä olevassa kuvassa olen käyttänyt juuri noita vanhoja käsinvirkattuja pitsejä tauluihin tuomaan menneen ajan tunnelmaa. Rahin kätköissä taas odottaa iso pino valmiiksi leikattuja pitsilakananeliöitä, joista on tarkoitus jossain vaiheessa ommella sängyn päälle tilkkupeitto. Mutta se projekti on varmaan vasta kesällä ajankohtainen.

Tällä viikolla kärrätessäni lapsia edestakaisin puistoon rupesi päässäni pyörimään ajatus tervetuliaislorusta, jonka voisi vaikka kranssin muodossa ripustaa oveen. Mieheni ei oikein ollut vakuuttunut runoilutaidoistani, mutta minusta siitä tuli ihan kiva. Siinä kodin ja puiston väliä kävellessä se muotoutui seuraavanlaiseksi:

Kodissamme
elämän kauneutta,
onnea, iloa, rakkautta.
Raikuvaa naurua,
pullantuoksua,
pikkuaskelten keveää juoksua.
Arjen tohinaa, juhlahetkiä,
menneen tuulia,
tulevaisuuden retkiä.
Ovemme on aina avoinna,
siis ystävät,
sydämellisesti
Tervetuloa!


Viimeisenä on vielä kuva lettutaikinaohje-taulusta. Tämän ohjeen olen ihan netistä löytänyt ja sen nimi on "Maailman paras lettutaikina" ja on muuten todella nimensä veroinen!

En muuten ole vielä ehtinyt valokuvailla niitä lupaamiani kirppislöytöjä, mutta palaan asiaan pikimmiten:) Ylimmässä kuvassa näkyvät pienet valkoiset kuluneet lastenkengät tarttuivat matkaan 5 eurolla!

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!
Ilona

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana blogi, ekaa kertaa visiteeraan ja tulen kyllä uudestaan!!! :) Mitenkä olet saanut tekstin sydämiin? Ja noin siististi vielä?

  VastaaPoista
 2. Moikka! Ja kiva kun kävit kurkkaamassa:) Painan tekstit kankaalle tekniikalla, jonka olen itse kehitellyt ihan vaan yrityksen ja erehdyksen kautta, joten resepti jääköön salaiseksi;)

  VastaaPoista
 3. Hauskaa, että löysin blogisi. Löysin sen muuten hakusanalla PITSI.

  Tulin uusimmaksi seuraajaksesi.
  Tervetuloa vastavierailulle omaani ja tietysti kaikki uudet seuraaajat ovat tervetulleita :)

  VastaaPoista